Tagliatelle al prosciutto

La pastaen kose seg i en sprudlende dans

av rikelig mengder godt saltet vann,

men ikke la den koke for lenge

så du er sikker på at den blir "al dente".

Ved siden av i en kasserolle

la skinken godgjøre seg i smøret.

Tagliatelle al prosciutto hjelpe deg å elske

den styrker både kroppen og sjelen til mennesket

Ikke en simpel rett, men en filosofi

som trøster, oppmuntrer og setter deg fri.


Giorgio Baldari basert på diktet om tagliatelle av Lonrenzo Stecchetti

Ingredinser til 4 personer for Tagliatelle al prosciutto:

  • 500g ferske tagliatelle fra La Piersante

  • 200g spekeskinke av typen Prosciutto Alto Adige

  • en spiseskje meierismør

  • 250ml matfløte

  • bladpersille

  • 4 spiseskje av revet Parmiggiano

  • pepper

Kutt spekeskinken i små biter og la den steke sakte i smøret. Hell deretter fløten i stekepannen og la den trekke på lav varme til den får en fyldig konsistens. Bland deretter 1/4 av parmesanosten i sausen. Så kan du kaste tagliatelle i det kokende vannet, det er viktig å bruke en stor kjele slik at pastaen får god plass (husk å salte vannet og røre ofte). Etter bare et par minutter er det på tide å helle av vannet og blande pastaen med sausen i stekepannen. Dryss på parmesanost, bladpersille og svart pepper før servering. God appetitt.

Spekeskinke fra Felloni Spekehus AS

Spekeskinke fra Felloni Spekehus AS

Andreas Kleven-Felloni