Tagliatelle al prosciutto
La pastaen kose seg i en sprudlende dans
av rikelig mengder godt saltet vann,
men ikke la den koke for lenge
så du er sikker på at den blir "al dente".
Ved siden av i en kasserolle
la skinken godgjøre seg i smøret.
Tagliatelle al prosciutto hjelpe deg å elske
den styrker både kroppen og sjelen til mennesket
Ikke en simpel rett, men en filosofi
som trøster, oppmuntrer og setter deg fri.
Giorgio Baldari basert på diktet om tagliatelle av Lonrenzo Stecchetti
Ingredinser til 4 personer for Tagliatelle al prosciutto:
500g ferske tagliatelle fra La Piersante
200g spekeskinke av typen Prosciutto Alto Adige
en spiseskje meierismør
250ml matfløte
bladpersille
4 spiseskje av revet Parmiggiano
pepper
Kutt spekeskinken i små biter og la den steke sakte i smøret. Hell deretter fløten i stekepannen og la den trekke på lav varme til den får en fyldig konsistens. Bland deretter 1/4 av parmesanosten i sausen. Så kan du kaste tagliatelle i det kokende vannet, det er viktig å bruke en stor kjele slik at pastaen får god plass (husk å salte vannet og røre ofte). Etter bare et par minutter er det på tide å helle av vannet og blande pastaen med sausen i stekepannen. Dryss på parmesanost, bladpersille og svart pepper før servering. God appetitt.