6. april - Carbonara dagen
Carbonara-oppskriften har få ingredienser, men krever god timing for at man skal oppnå et resultat som er verdig et romersk restaurant. Carbonara har romersk opprinnelse, og det er neppe en tradisjonell restaurant i Roma som ikke serverer denne fantastiske pastaen basert på egg-guanciale-pasta-treenigheten.
Du trenger følgende ingredienser for en porsjon for 4: - 4 egg - 440 gr spaghetti La Piersante- 8 ss parmesan, finrevet - 110-145 gr guanciale fra Felloni Spekehus (tommelfingerregel: guanciale bør være 1/3 til 1/4 av pastaen) - Salt og mye svart pepper.
Pisk eggene sammen med parmesan, tilsett salt og rikelig med nykvernet pepper. Parmesanen må raspes på den fineste siden av rivjernet. Skjær guanciale fra Felloni Spekehus i strimler og brun det i en stekepanne med olivenolje. Bruk en skje ekstra jomfru olivenolje per person og pass på at guancialen forblir myk og gjennomsiktig i fettet og fjern deretter stekepannen fra varmen. Kok spaghettien al dente i rikelig med saltet vann. Bland spaghettien i stekepannen med guancialen. Spaghettien blandes etter dette sammen med egg-parmesanblandingen. Rør godt sammen og hell tilbake i en oppvarmet stekepanne i få sekunder for å oppnå riktig konsistens, og server umiddelbart! Stekepannen skal være varm, men stekeplaten skal være skrudd av.
Oppskriften er utelukkende basert på en saus av egg. Riktig timing på når man blander spaghettien og sausen og deretter varmer den raskt i stekepannen er essensiell for et vellykket resultat.